courant vastgoed

Binnen de vastgoedsector is ‘courant vastgoed’ een term die vaak wordt gebruikt. Courant vastgoed verwijst naar vastgoedobjecten die gemakkelijk verhandelbaar zijn op de markt en een stabiele bron van inkomsten bieden.

Courant vastgoed wordt gekenmerkt door zijn liquiditeit en stabiliteit. Het omvat vastgoedcategorieën zoals residentieel vastgoed (appartementen, eengezinswoningen), commercieel vastgoed (kantoren, winkelruimtes), en industrieel vastgoed (magazijnen, fabrieken) die een constante vraag kennen op de vastgoedmarkt. Deze eigenschappen maken courant vastgoed aantrekkelijk voor investeerders die op zoek zijn naar een betrouwbare waarde-opslag en inkomstenstroom.

Kenmerken van courant vastgoed:

  • Stabiele cashflow: Courant vastgoed staat bekend om zijn voorspelbare en stabiele inkomsten. Huurinkomsten vormen een constante bron van cashflow voor investeerders, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor langetermijninvesteringen.
  • Marktliquiditeit: Courante vastgoedobjecten zijn over het algemeen gemakkelijk te kopen en verkopen op de vastgoedmarkt. Dit komt doordat er een consistente vraag is naar dergelijke eigendommen, wat resulteert in een hogere liquiditeit in vergelijking met minder gangbare vastgoedtypen.
  • Lagere risico’s: Omdat courant vastgoed vaak geassocieerd wordt met gevestigde en stabiele marktsegmenten, zijn de risico’s over het algemeen lager in vergelijking met meer speculatieve vastgoedinvesteringen. Dit maakt het aantrekkelijk voor investeerders die streven naar kapitaalbehoud.

Voordelen van Investeren in courant vastgoed:

  • Inkomensgeneratie: Courant vastgoed biedt investeerders de mogelijkheid om regelmatige huurinkomsten te genereren, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een passief inkomen.
  • Diversificatie van Portefeuille: Het opnemen van courant vastgoed in een beleggingsportefeuille kan helpen bij het diversifiëren van risico’s. Onroerend goed heeft vaak een lage correlatie met andere beleggingsklassen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op een gebalanceerde portefeuille.
  • Waardebehoud: Door de intrinsieke waarde van vastgoed en de constante vraag op de markt, biedt courant vastgoed de mogelijkheid om de waarde van het kapitaal in stand te houden en zelfs in waarde te laten stijgen na verloop van tijd.

Meer informatie?

Neem voor vastgoedfinanciering contact met ons op.Anno Vastgoed - Financieren van zakelijk vastgoed
Anno is de verbindende schakel tussen vastgoedfinancier en vastgoedeigenaar. Onze dienstverlening bestaat uit het arrangeren van vastgoedfinancieringen en het ontwikkelen, beheren en exploiteren van zowel bestaand als nieuw zakelijk vastgoed.