Vanaf 1 januari 2023 worden het tarief en de voorwaarden met betrekking tot de overdrachtsbelasting aangepast. Het tarief voor overdrachtsbelasting op bedrijfspanden gaat naar 10,4%.

Naast het verhoogde tarief op bedrijfspanden gelden de volgende aanpassingen die differentiatie van de overdrachtsbelasting naar gebruik beogen te bewerkstelligen:

  1. Eenmalige vrijstelling voor de overdrachtsbelasting voor starters (<35 jaar) die een woning kopen die ook hoofdverblijf wordt;
  2. Het verlaagde tarief van 2% voor woningen geldt enkel nog wanneer de koper de woning het hoofdverblijf maakt. Voor een tweede woning als een vakantieverblijf of een belegging gaat dus het verhoogde tarief van 10,4% gelden;
  3. Voor alle overige soorten vastgoed (waaronder bedrijfspanden) gaat het tarief naar 10,4%.

Meer informatie?

Neem voor vastgoedfinanciering of vastgoedadvies contact met ons op.Anno Vastgoed - Financieren van zakelijk vastgoed
Anno is de verbindende schakel tussen vastgoedfinancier en vastgoedeigenaar. Anno is er voornamelijk voor ondernemers. De dienstverlening bestaat uit het arrangeren van vastgoedfinancieringen en het adviseren over zakelijk vastgoed.

Ondernemers hebben meestal weinig ervaring met zakelijk vastgoed. Dit maakt de match tussen ondernemers en Anno zo speciaal. Anno levert een unieke dienst en hanteert hierbij een assertieve manier van werken, waardoor u snel aan tafel zit met relevante partijen.

Neem direct contact op voor meer informatie: 076-3690174