Spouwmuurisolatie

Sedert 1980 worden buitenmuren standaard en met steeds betere materialen geïsoleerd. Woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn hebben veelal een spouw (ruimte van 2 tot 5 centimeter tussen de twee muren die de buitenmuur vormen) gevuld met lucht. Woningen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben meestal maar één buitenmuur (en dus geen spouw). Om deze reden zijn het de woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn, waar spouwmuurisolatie tot de mogelijkheden behoort.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het opvullen van de spouw met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal bestaat bijvoorbeeld uit glaswol, EPS-parels, PUR of steenwol. Het isolatiemateriaal zorgt voor een betere isolatie dan de lucht die voorheen in de spouw zat.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht via verschillende te maken kleine gaten (ong. 2,5 cm) in de buitenmuur. Na afloop van het isolatieproces worden deze gaten weer dichtgemetseld waarna er niets meer van te zien is.

Prijzen

Afhankelijk van de dikte van de spouw, het gekozen isolatiemateriaal en het oppervlakte van de buitenmuren varieert de prijs van het aanbrengen van spouwmuurisolatie van 15 tot zo’n 35 euro per vierkante meter. De terugverdientijd ligt op zo’n 2 tot 5 jaar.

Bijvangst

Spouwmuurisolatie heeft ook een geluidswerende functie.

Subsidie

Gemeentes verstrekken regelmatig subsidie bij het verduurzamen van een woning. Spouwmuurisolatie valt regelmatig onder de subsidiebeschikking.

Meer informatie?

Neem voor vastgoedfinanciering contact met ons op.Anno Vastgoed - Financieren van zakelijk vastgoed
Anno is de verbindende schakel tussen vastgoedfinancier en vastgoedeigenaar. Onze dienstverlening bestaat uit het arrangeren van vastgoedfinancieringen en het ontwikkelen, beheren en exploiteren van zowel bestaand als nieuw zakelijk vastgoed.